Sticka till Sälen

Det är byar av regn och åska i Sala idag. Det var det även i Sälen förra veckan. Det vet jag med säkerhet, för vi var där på en liten minisemester då. Vi hade hyrt en stuga ihop med en annan familj och reste upp ett par dagar för att njuta av naturen och utsikten, vilket vi verkligen gjorde. Även resan dit på torsdagen var semester för vi åkte redan på förmiddagen så vi skulle hinna med lite avstickare, så nu har barnen (och sambon) fått se Springkällan och Styggforsen för första gången. Inte ett gnäll om att det var tråkigt eller nåt, de var helt fascinerade av Siljansringens makalösa natur och utsikt. Att det dessutom var vackert väder och Sveriges Nationaldag förstärkte bara idyllen, med faluröda stugor och flaggor som vajade i solen.

Utsikten över Siljan är storslagen men utsikten från bergen i Sälen är också fantastisk. Fredag förmiddag spenderade vi i skidbacken Trollskogen, fast utan skidor förstås. Åskan mullrade i bakgrunden och när vi kommit en bit upp kom världens regnoväder och körde in oss under granar och stugtak. Jag älskar när regnet står som spön i backen, men jag föredrar att hålla mig under tak.

Dagen efter besökte vi en annan skidbacke där det varit stora gupp att hoppa över i vintras. Resterna av guppen låg kvar i form av snödrivor och det är himla kul att leka i snön när sommarsolen skiner i juni. Utöver det hann vi med att besöka både badhus och Norge, fast det senare var bara en snabb sväng över gränsen i 10 minuter så att barnen kan lägga till det på listan över länder de besökt. Den listan är inte så lång, men det är inte min heller.

Självklart blev det lite stickat också, även om jag hade föredragit att sitta bredvid och sticka hela tiden istället för att köra, men somliga gånger hann jag inte först till passagerarsätet. Vi är helt enkelt fler i familjen som föredrar att få skjuts istället för att köra. Hur som helst blev jag klar med del 3 av Å Andra Sidan, så snart kommer den också som gratismönster här på bloggen.

Nu har jag laddat batterierna, sett ifrån mig lite och skapat lite minnen. Tack familjen D för en trevlig resa!

/Emma

Ett svar på “Sticka till Sälen“

  1. Härligt att ni fick en härlig och välförtjänt tripp! 💕

Lämna ett svar