En skön långhelg

I torsdags for Kristus till himlen och vi till Ängsö. En riktigt skön förmiddag i naturen, med strålande väder och god matsäck. Vi brukar gå den så kallade Bryggrundan emellanåt och så även denna dag. Bara ett par hundra meter in på spåret ligger en utmärkt frukostplats. Det är underligt att mat alltid smakar så mycket bättre när den äts utomhus. Vad beror det på egentligen? Pannkaka, smörgås, kaffe och te avnjöts sittande på klipphällar med utsikt över Mälaren.

Frukost i naturen
Det KAN ju finnas fisk…

Efter att frukosten ätits upp travade vi vidare längs den drygt 3 km långa slingan. Vi hittade både stora stenar och stora myrstackar.

Barnen berättade att alla räfflor på stenhällarna vi såg skapats under istiden. Ingen kom på vad det kallas, men efter en snabb googling visade sig svaret vara – isräfflor! Ibland behöver det inte vara så komplicerat. 😊

Isräfflor

Vi såg även lämningar efter bäverns framfart. Det är otroligt vilka tänder de har! Bara tanken på att gnaga av ett träd…

Alla var nöjda med turen och målet är att komma ut i skog och mark betydligt oftare än vi gör idag.

Dagen efter tog pappa, jag och dottern en tur till Eskilstuna. Eftersom det pågår en massa vägarbeten på E18 åkte vi en fin liten väg över Ryttene istället. Vi pekade ut Ryttene kyrkoruin för dottern som tyckte den såg spännande ut, men vi hade inte riktigt tid att stanna till. Målet med vår utflykt var ett massagebesök hos Lena som driver företaget Lena händer. Jag har tidigare trott att så kallade taktil massage inte var något för mig då det inte är klassisk “knådning” utan mycket mjukare, men det är sååå avslappnande! (Inget reklamsamarbete utan bara en ren rekommendation). Efter massagen åkte vi till Gröna Villan och åt lunch. Ingen av oss har varit där tidigare, men det visade sig var en riktig liten pärla! Vi åt lax både pappa och jag och det var verkligen sommar på en tallrik! Dottern åt pannkakor och delar av min lax. Om man har vägarna förbi Eskilstuna är det helt klart värt ett besök!

Gott var det.

Vi tog samma väg hem som dit och denna gång stannade vi till vid kyrkoruinen och utforskade. Det blev en fin avslutning på vår dagstripp tillsammans.

Ryttene kyrkoruin

Under eftermiddagen plockade vi skräp! Sonen och två kompisar till honom har tagit initiativet till en skräpfri by. De har redan gått rundor tillsammans och plockat, sorterat och slängt skräp de hittat. Nu hade de dragit igång en större insats vilket resulterade i att 9 barn och 6 vuxna knallade byn runt och plockade skräp högt och lågt. Kan man bli annat än lycklig över ett så bra initiativ av tre grabbar i 11-årsåldern?

Väl hemma bjöds det på grillmiddag på kvällen och det är ju inte fy skam. 😀 För maten stod maken och hans kompis som varit på besök över långhelgen.

Jag behövde inte ens göra salladen. 😊

Lördagen tillbringade jag dels i butiken och dels i Domkyrkan tillsammans med sonen avnjutandes en konsert med en dansk goss- och herrkör.

Gårdagen bjöd ju på ett förträffligt väder så det blev en hel del trädgårdsarbete. En hel del handarbete har det också blivit under långhelgen, men jag tänkte att jag skulle klara att författa ett blogginlägg utan att skriva om handarbete. Det lyckades! Nästan…

/Ninna

Lämna ett svar