Lyckad mässhelg

Sitter i soffan, precis hemkommen från Garn- och broderifackhandelns inköpsmässa i Göteborg där Emma och jag har tillbringat helgen. Och vilken helg sedan!

Vi sammanstålade i Västerås i fredags och rullade med tåget mot Göteborg vid 14-tiden. Allt flöt på bra och vi ägnade större delen av resan åt att planera hur vi skulle lägga upp våra leverantörsbesök och inköp under lördagen. Naturligtvis blev det en hel del handarbete också. Vi håller bägge två på med projekt i egen design. Emma stickar och jag virkar. Som det ska vara alltså. 😉

Väl framme i Göteborg möttes vi av samma väder som hemma, dvs regn och snö. Vi smet snabbt in i Nordstan och uträttade lite ärenden och fixade oss lite plock att äta på hotellrummet senare.

Mässan hålls på Hotell Arken som ligger en bit utanför centrum. Det går fint att ta sig dit med kommunala medel. (Måste dock förbokas på helger). Nu var ju inte vädret det roligaste så vi var rätt kalla och kulna när vi landade i vårt hotellrum. Kvällen spenderades framför tv:n med vår lilla improviserade men goda kvällsmat. ☺️

Efter frukosten på lördagen satte vi igång. Vi besökte alla våra närvarande leverantörer, tittade på höstnyheter och nya färger, klämde och kände på garn och finslipade listan med våra behov.

Efter en lång men härlig dag bland garn och trevliga människor var det dags för föreningens årsmöte. Vi fick även en intressant föreläsning om vad man kan och bör tänka på när det gäller skyltning.

På kvällen åt vi gemensam middag allihop. Som vanligt både trevligt och underhållande! Det är ju svårt att inte prata jobb när man träffar så många som är av samma skrot och korn som vi är, så det diskuterades både masktäthet, färger, kvaliteter och en hel del annat.

Antalet sovtimmar hade ju kunnat vara betydligt fler, men det var bara att kliva upp, äta frukost och köra igång igen imorse. Nu är alla beställningar lagda och vi ser fram emot allt nytt fint som kommer under de kommande månaderna. Hade vi haft en gigantisk lokal och obegränsat med pengar hade det varit mycket lättare, men nu är ju saken inte så, så då gäller det att prioritera. Det är ju tur att vi alltsomoftast är rörande överens. ☺️

En kaffekopp i orangeriet hann vi också med.

Framåt två-tiden var det dags att styra kosan mot Centralstation för vidare transport med tåg hem till Västmanland igen. Under resan gjorde vi upp planen för våra garner, både nya och gamla. Visa kommer att utgå av olika skäl, en del ersätts av nya och ett antal är helt sprillans nya! Information om vilka garner det rör återkommer vi med i sinom tid.

Summa summarum har det varit en utmärkt helg på alla sätt och vis. Nu ska jag gå och knyta mig så jag orkar upp och öppna butiken i morgon.

Trevlig kväll!

/Ninna

Lämna ett svar