Å Andra Sidan, del 1

Nu ska ni få höra vad jag haft på stickorna på sistone. Ett kuddfodral! Eller flera stycken faktiskt, och inget är det andra likt men ändå är de lika. Det är en tanke jag haft en tid som fått ligga och växa till sig lite, att göra olika sidor som kan kopplas ihop. I grund och botten är det kanske ren lathet som ligger bakom, fast det låter ju bättre om jag säger att det var experimentlusta. Men i ärlighetens namn, hur kul är det att sticka en andra likadan sida till en kudde? Det är ju värre än att göra ärm eller socka nummer två. Nu är ju ärmar och sockor sånt vi gärna vill ha likadana, men varför ska fram- och baksida på en kudde vara lika? Och om man vill förnya, varför inte nöja sig med att byta framsidan? Det går ju mycket fortare och är således mycket roligare.

Principen är enkel, och därför alldeles underbar. Runt hela kudden är det knappar och knapphål, och alla stycken har två kanter med knappar och två med hål, och därför kan alla sättas ihop efter tycke och smak så länge kanterna har samma mått. Som ett pussel med likadant formade pusselbitar, men motiven varierar.

Idag får ni basbeskrivningen, den som allt utgår från. Den har en sida som är helt slätstickad, men den gråa baksidan (eller framsidan, det beror på humör och färg på gardinerna) som ni ser kanten på är ett annat mönster. Det mönstret kommer snart det med, jag ska bara göra det begripligt först. Ytterligare två varianter av kuddsidor är på stickorna just nu, och det kommer både bli en enkel variation på grundmönstret och en lite mer avancerad historia. Och eftersom jag aldrig får nog när jag väl börjat poppa idéer så kommer det komma en hel serie kuddfodral här på bloggen. Vi får väl se när Ninna drar i handbromsen och påpekar att det finns annat att sticka också…

Som vanligt är jag överdrivet nöjd med vad jag åstadkommit. Är ni inte lika imponerade så är det okej, men håll med om att lathet kan vara positivt ibland? Hoppas beskrivningen glädjer i alla fall några stickare därute. Ni hittar den här:

/Emma

Lämna ett svar