Var, är och blir

Mycket har hänt sen sist jag skrev. Jag tänkte dra en snabbgenomgång av det som varit och berätta lite om vad som händer nu och framöver. Hoppas ni står ut, annars får ni skrolla ner till det som sker framöver.

Den tråkigaste händelsen är att vår stamhund Doris gått ur tiden. Åldern tog ut sin rätt och hon fick somna in i slutet på mars. Det är hemskt tomt nu när hon inte kommer och skäller på oss längre, men som tur är har vi fler stamhundar som tittar in emellanåt. Oftast är det Alma, men det är flera andra hundar. Ett par av dem heter faktiskt också Doris. Dessutom brukar jag ta med min egen hund emellanåt, och det händer att Doris matte och husse lånar henne för en promenad.

Vår hund älskar solsken och gos, så hon är riktigt nöjd när hon får båda.

Jag har också varit på insamling av kläder till Vitryssland och Lettland, men det är alldeles för stort för att bara nämna så här, så det får ett helt eget inlägg sen. Utöver det har jag pluggat och gjort prov med gott resultat, fyllt år och fått trevliga presenter (te, strumpor, hårsnoddar och gula plastbunkar – precis vad jag önskade mig alltså), fått kycklingar (okej, inte jag kanske, men en av hönorna ruvade fram tre stycken dunbollar), och så har vi haft virkkurs, stickcafé och tjejkväll. Jag har även hunnit vara social med lite vänner en kväll, då vi beslöt oss för att gå ut och äta och bowla – utan barn. Det behövs emellanåt, för det är nåt annat att umgås bara vuxna som omväxling. Vårbruket startade dessutom ungefär samtidigt, så sen blev det mest jag och barnen som umgicks hemma. Nu ska jag inte klaga, det har varit ovanligt ojobbigt vårbruk i år, säkert mycket på grund av uppehållsvädret som låtit dem jobba på utan avbrott, men nog är det skönt när det är klart om man får umgås hela familjen igen.

Nog om det som varit och istället lite om vad som är just nu. Det är ju som alla vet ohyggligt vackert sommarväder om dagarna, och även om det är toppen för alla som älskar att vara ute så är det mindre trevligt för grödorna, grundvattnet och garnförsäljningen. Nu är det väl aldrig nån rusning så här års, men vackra dagar säljer sämre än regniga dagar, det är sen gammalt. Ändå, och detta förvånar mig, så var det ullgarn som kunderna efterfrågade idag. Inte så att de ville ha ett garn – vilket som helst – och fastnade för ett ullgarn, utan det var flera kunder idag som kom in och specifikt efterfrågade ullgarn. Nu är ju ull så fantastiskt att det funkar bra året om, men det brukar inte märkas i försäljningsstatistiken. Så här års är det mest bomull, lin och bambu som går åt. Och sockgarn förstås, det säljer oavsett årstid, men inte just idag. Idag var det ullgarn, samt en del sybehör, för det hör lördagarna till.

Vad som dessutom hände helt oplanerat idag var en omskyltning. Vi hade pratat om att skylta om nästa vecka, men vi hade inget speciellt tema klart utan tänkte bara ta lite gammalt ur gömmorna. Nu föll det sig så att Ninna och hennes dotter tittade in nån halvtimme före stängning för att lämna en sak. Vi bestämde oss för att gå igenom gömmorna och plocka fram grejer till skyltningen när vi ändå var där båda två och när vi väl hade gjort det passade vi på att skylta om. 13:52 började vi och 14.22 var vi klara. Heja!

Det vi upptäckte att vi saknade var galgar i matchande färg, så jag plockade hem färgburkar, penslar och några galgar, sen satte jag yngsta dottern på att måla dem. Nu hänger de på tork, så kan vi byta ut de andra nästa vecka.

Vad händer då framöver? Jo nästa helg åker vi till Göteborg på inköpsmässa. Det har vi sett fram emot sen förra året, att få komma iväg, få gott om tid att diskutera, miljöombyte för att underlätta tankearbetet och träffa en massa branschkollegor för inspiration och idéutbyte. Och förstås en massa härliga nya garner att klämma och känna på. När vi kommer hem är vi förhoppningsvis fulla av idéer och kan presentera några nya kommande garner.

Vi har ju förstås fler kurser på gång, samt lite ny design. Jag stickar nåt och Ninna virkar nåt… Jag börjar närma mig slutet, så håll utkik den närmsta tiden så dyker det upp ett mönster.

Nu är sambon iväg och hjälper grannen med ett vildsvin, så om några dagar blir det mer grillskivor.

Vid grillpremiären för några veckor sen tarvades jacka. Det behövdes inte idag…


Själv tänker jag ta papper och penna med mig till sängen, så jag får klart mönstret som jag lovat. Nästa inlägg ska inte dröja lika länge, jag lovar.

Emma

Lämna ett svar