Påskvila

Nu har det hunnit bli nästan slutet på både april och påsken. Imorgon är det dags att starta igång igen efter en riktig långhelg med våra mått mätt. Butiken har haft stängt sedan i fredags. Jag tog dessutom lite extra ledigt från mitt konsultjobb och arbetade därmed bara två dagar förra veckan (i butiken). Det har känts riktigt lyxigt och rätt välbehövligt. Jag har ägnat tid åt familjen, hemmet och faktiskt vilat en hel del. Rabatterna börjar synas under alla fjolårslöv, kantstenarna har räfsats fram och några stora grenar har sågats av. Tvätten har kunnat hänga ute i det underbara vädret och doftar rent och friskt.

Påskaftonen tillbringade vi hemma hos mamma och pappa. Totalt var vi 18 personer. Det är inte så ofta vi träffas alla på en gång, men roligt är det och trevligt var det. Mätt var jag ända till påskdagen!

En promenad blev det också i vackervädret med syster, bror, pappa och make.

Idag hade jag bara en enda önskan – jag ville ut och vandra med familjen och det gjorde vi! 7 km blev det totalt runt Långforsen i Sala. Vi passerade bland annat mormor och morfars gamla sommarstuga som ser helt annorlunda ut nu, men ändå gav upphov till nostalgiska minnen.

Vi hade inte fokus på tempo och kilometrar, utan att det skulle bli en skön och trevlig dag för alla fyra. En god matsäck, lagom mycket kläder, en kikare och naturen var bra förutsättningar för detta och turen gav mersmak. Den minst vandringsvilliga i familjen föreslog till och med att vi skulle göra om det snart igen. Det känns som ett gott betyg!

Det mest otippade under dagen hittade vi i vindskyddet där vi stannade och fikade. Där stod en låda med tidningspapper som braspapper. Vad spanade sonen in överst om inte…

En gammal annons minsann

En kort rapport från en skön långhelg. Och nej, jag har inte kunnat låta handarbetet vila helt. Har ett nytt mönster i huvudet och det behöver jag ju virka upp och se om det fungerar. 🙂

/Ninna

Lämna ett svar