Världens bästa jobb. Eller?

Vi säger ju ofta att vi har världens bästa jobb och det tycker vi för det mesta. Det är underbart att få hålla på med färger och material och massa fina saker hela dagarna, och att prata med kunder är jättetrevligt. Men precis som med de flesta jobb finns det saker som är mindre bra. Jag har gjort en topp 3 över de saker jag tycker är jobbigast, Ninna kanske tycker annorlunda.

Nr 3: När vi inte kan hjälpa kunden. Kanske har vi inte tillräckligt hemma, det kan vara restnoterat, färgen eller garnet kan ha utgått, eller så har vi inte möjlighet att ta hem ett kg av en udda färg som man vet är svårsåld för att det behövs ett nystan i ett mönster. Det är en svår balansgång och det är alltid tråkigt att säga ”Nej, tyvärr”, oavsett vad orsaken är.

Nr 2: Lönen. Företaget går runt och vi tar ut lön, så det är ingen fara, men vi skulle gärna få några mer kronor i plånboken för att slippa jobba med annat på sidan av och istället kunna arbeta båda i butiken samtidigt.

Nr 1: Jobbigast av allt! Att en fredagkväll (när man är trött, hungrig och kanske ska handla eller hämta trötta och hungriga barn, åka hem och laga mat) behöva gå ut genom dörren på baksidan av butiken och mötas av en underbar matdoft från restaurangen på gården. Då är det jobbigt vill jag lova!

Som ni märker är det hemskaste inte så hemskt, så vi har nog världens bästa jobb ändå.

Trevlig helg på er!

/Emma

Ett svar på “Världens bästa jobb. Eller?“

  1. Storemor skriver: Svara

    😄

Lämna ett svar