Marken-helg

I helgen var det marknad här i Sala, lokalt känt som “Sala-marken”. Jag är född och uppvuxen här och marken var en av årets höjdpunkter när jag var liten. Det fanns ju allt! Leksaker i glada färger, kokosbollar, vindsnurror, polkagrisar i olika former, färger och smaker… Det var dessutom alltid kopiöst mycket folk och jag var lite orolig över att komma bort från mamma och pappa.

Nu som vuxen har marknader tappat lite av sin tjusning för mig. Det kan ju bero på att samma utbud inte riktigt tilltalar mig på samma sätt som för 35 år sedan. ☺️

Eftersom butiken är öppen som vanligt under marken och det brukar vara mycket folk så jobbar vi bägge två dessa dagar. Det är faktiskt det jag ser mest fram emot nuförtiden. Även om vi jobbar bägge två varje vecka så är det ju inte så ofta vi kan vara här samtidigt.

Vi hinner prata och umgås mellan kunderna. I fredags kom mamma förbi och blev kvar och hjälpte till ett tag så då var vi till och med tre!

Resten av helgen har ägnats åt hem och familj. Lite virkning har jag också hunnit med. Det här kommer att bli något riktigt fint så småningom.

I morse när jag körde till jobbet var jag tvungen att stanna och fotografera. Det var så otroligt vackert morgonljus.

Det finns så otroliga färgskalor runt om oss som naturen bidrar med – helt gratis. ☺️

/Ninna

Lämna ett svar