Jobbigt, roligt, tråkigt

Ibland är livet jobbigt, ibland är det roligt och ibland är det bara tråkigt.

Samma är det att plugga; ibland fattar man inget och allt känns hemskt, ibland får man en aha-upplevelse och det är jättekul och ibland fattar man precis men tycker att det är urtråkigt! Lite där är jag nu. Jag läser redovisning och har haft ganska lätt för frågorna om den dagliga bokföringen eftersom jag gör det i jobbet och jag tycker det är kul. Bokslut och årsredovisning har jag däremot aldrig gjort själv och hade inte riktigt fattat arbetsgången med, så jag slet mitt hår och kände mig väldigt trögfattad innan polletten slutligen trillade ner och jag satt och tjoade av glädje över min egen förträfflighet.
Nästa del är att jag ska analysera ett bokslut…
Zzzz…
Jag förstår hur jag ska göra men är inte alls intresserad av att göra det. Jag har lärt mig massor och tycker att det är intressant rent teoretiskt att kunna jämföra bolag mot varandra, men att sitta och räkna formlerna intresserar mig inte alls. Särskilt som jag vet att det finns färdiga lösningar för att räkna ut det och att det troligen mest handlar om att veta hur man gör för att sen inte behöva använda det.
Men det ska göras och jag ska göra det så bra jag kan och skicka in det, för att sen hoppas på ett trevligt betyg i slutänden.

I butiken har det varit lite likadant. Det jobbiga har kanske inte varit så hemskt, men nog så frustrerande. Vi har väntat på en leverans i nästan en månad. Först försvann själva ordern, sen blev det problem med logistiken och självklart var det rätt många kunder som väntade på varor därifrån. Vi har fått ursäkta oss gång efter annan när kunderna frågat efter sina garner, men i onsdags kom så äntligen leveransen och även om del var restnoterat så var kundernas beställningar med i alla fall. Roligt var det också att skylta om igår. De virkade Sala-byggnaderna fick flytta ner i en kartong och ge plats för en helt underbar skyltning, nämligen den jag och Ninna oss emellan kallat för ”Barnarbete”. Ni har kanske sett att vi efterfrågat saker som barn har skapat, för att visa upp i skylten och därmed uppmärksamma de ungas skaparglädje och fantasi. Vi fick in en del, men vi hade nog hoppats på lite mer, så vi fortsätter efterfråga saker att låna några veckor.

När jag skyltat färdigt övergick jag till det mer långtråkiga att flytta om och prisändra garner. Själva ommöbleringen är inte så tråkigt, men att prismärka om tycker jag är jättetrist, även fast det går ganska fort eftersom vi kan markera alla av samma sort i kassasystemet och prisändra med ett par klick. Tack och lov har Ninna redan sammanställt alla prislistor och räknat ut vilka priser som ska ändras och vilka som kvarstår så den delen slipper jag. En del kunder tycker inte om att vi flyttar runt garnerna, men det blir alltid några garner som försvinner och några som tillkommer, några säsongsgarner som ska fram eller undan och eftersom vi sorterar garnerna i både material- och grovleksordning så blir det så många flyttar att vi lika gärna kan flytta alla. Dessutom är det roligare att mötas av bomullsgarner än lovikkagarn när vårkänslorna väl slår till, vilket de kan göra rätt snart efter att vårnyheterna börjat anlända. Nu har vi kommit ungefär halvvägs och det är förstås lite rörigt medans det pågår, men det brukar bli bra när det är klart.

Yllegarnerna ska undan lite och ge plats för bomull och lin. Det är lite pusslande att få garnerna i en bra ordning men det är det värt.

Nu ska jag fortsätta flytta garner och ta hand om de kunder som halkat in till stan. Trevlig lördag allihop!

/Emma

Ett svar på “Jobbigt, roligt, tråkigt“

  1. Hav tröst. Du slipper i alla fall skotta. Sign. ”En som inte vill men nog måste”

Lämna ett svar