Det flyter på

Det finns alltid en risk när man säger att allt är lugnt/det går bra/barnen är friska, att det skiter sig och går åt skogen istället, men jag tar den risken. Just nu flyter det nämligen på väldigt bra. Det är bara vanlig grå vardag, men på ett behagligt sätt. Solen skiner och ger energi och vårkänslor och även när det är mulet så är det ljust längre om dagarna vilket faktiskt känns både hos oss och i solfångarna och solcellerna vi har på taket hemma. Även i butiken är det vårkänslor eftersom vintergarnerna har fått flytta lite åt sidan för att ge vår- och sommargarnerna sin tid i rampljuset. Reagarnerna är snart slut och vi har beställt hem garner till Salamarken nästa vecka. Tidigare i veckan skyltade vi om från vintrigt vitt och blått till vårigt grönt och rosa och det var en skön känsla att lägga tjocka mössor och lovikkagarn till handlingarna. Sen kan det förstås vara mycket kvar på vintern, men vill man sticka nåt till våren så lär man börja i tid, så vi måste ju ligga lite steget före årstiderna.

För övrigt går det bra på så vis att vi är friska, jag fick bra betyg på min senaste kurs (se här ) och min sambo har äntligen fått sin hand opererad efter borrolyckan i höstas (se här ). Han hade visserligen besvär redan innan och stod i kö för operation men en borr i handleden gjorde tyvärr inte saken bättre, så det var en efterlängtad operation. Återstår att se om det hjälper eller om nerverna är skadade. Så länge får jag fortsätta skala potatis och knäppa knappar åt honom.

Som om det inte vore nog så har sonen slutat på innebandyn och istället börjat med längdskidor, vilket även lillasyster hakade på, och plötsligt är det mycket enklare med skjutsar, mattider och allt annat som ska flyta på i vardagen. Skidträningen måste jag ju dessutom skriva lite extra om. Vilket arrangemang! Massor av barn, massor av skidor och stavar som spretar åt olika håll och ett helg gäng superduktiga ledare som får alla barnen från 2 år upp till övre tonåren att ha roligt och utvecklas. Alla barnen tränar samtidigt men uppdelade i olika grupper, så vi åker dit en kväll i veckan och två av barnen blir aktiverade samtidigt. Få se om vi kan locka dit äldsta tjejen också, för hon skulle nog gilla det bara hon fick testa på.

Nu närmar sig helgen, först med lite lördagsjobb men sen är det helt tomt i kalendern. Alltså finns det tid för att snygga till lite hemma. Om jag har lust, annars sitter jag bara i soffan och stickar.

Palettkofta i Borstet Alpakka på stickorna.

Trevlig helg! /Emma

Ett svar på “Det flyter på“

  1. Det kan ju faktiskt vara så att det inte skiter sig. Men passa på att njuta. Det är de här små ”hållplatserna” på livsvägen som man laddar batterierna på. ❤️

Lämna ett svar