Ledig söndag

Idag hade jag bestämt mig för att vara riktigt ledig. Dagen skulle tillbringas i fåtöljen med stickning i händerna och skidåkning på tv:n. När jag väl klivit upp och ätit frukost så kom jag på att jag ville baka bröd först.

Att baka är avkopplande för mig. Om jag är stressad eller irriterad så blir det nästan alltid bättre om jag får jobba med en deg ett tag. Idag var jag varken stressad eller irriterad utan bara sugen på att baka. En anledning så god som någon. ☺️

Idag blev det kikärtsbröd och lantbröd. Kikärtsbröd har jag inte gjort tidigare, men har ätit det hemma hos mamma och pappa. Gott!

Vi köpte en ny hushållsassistent för drygt tre år sedan och jag blir fortfarande glad varje gång jag tar fram den. Den förra assistenten var inte alls lika rolig att använda.

Det är svårt att hitta en varm och dragfri plats för degen att jäsa, men i golvet i tvättstugan går rören med varmvattnet till våra vattenburna radiatorer. Där är det varmt!

Man får vara lite fiffig.
Kikärtsbullarna innan gräddning

Resultatet blev med beröm godkänt av familjen, vi har ätit varmt bröd med smältande smör till lunch och nu har jag tagit plats i fåtöljen, med stickning i händerna och skidåkning på tv:n.

En skön söndag helt enkelt!

/Ninna

Lämna ett svar