Formex, förluster och förkylning

Så var det söndag igen. Som vanligt är sambon och hunden i skogen och jag har varit med yngsta dottern på innebandyträning. De är så söta i den åldern, ena sekunden är det fullt fokus på uppgiften och nästa sekund står de och jämför färg på innebandyklubborna eller nåt liknande. Det är ju tack och lov ingen som förväntar sig att 5-6-åringar ska ha fullt fokus i en timme, huvudsaken är att de får träffa vänner och öva på att samarbeta och följa regler. Röra sig är förstås också viktigt, men det brukar inte vara nåt problem i den åldern, inte för vår tös i alla fall.

Söndan är alltså som vanligt, men resten av veckan har varit lite huller om buller. Måndag-tisdag var väl ungefär som vanligt bortsett från att dagis hade stängt så hela måndagen fick jag tillbringa med lilltösen. Alla som försökt plugga eller jobba på kontoret med en pratglad 5-åring vet att det inte är det lättaste, så jag gav upp från början och istället överraskade jag mig själv och bytte ut alla röda gardiner, kuddar, dukar mm i vardagsrummet mot lite ljusgröna dito. Tyvärr är inte en enda av grejerna hemgjord, men jag får väl bättra mig framåt påsk och hänga upp lite Pyramidkycklingar då. 

Onsdagen tillbringade vi på Formex, vilket tyvärr var avsevärt mindre än förut. Både antalet utställare och besökare har sjunkit drastiskt och det är jättetråkigt! Nåja, i stort sett alla firmor vi brukar besöka var där och vi handlade förstås några nyheter, bland annat den ljuvliga snörhållaren från Strömshaga. Ni kanske förstår att det inte gick att låta bli?

Tågresan till Enköping ägnade vi åt att planera vårens kurser och sen var det bara att åka till Ninna där jag hade min bil stod. Men där tog det stopp! Min bilnyckel gick inte att hitta. Vi kollade alla fickor, alla väskor, under sätena i Ninnas bil, fodret på jackan (i händelse av hål i fickan), alla väskor igen men ingenstans fanns nyckeln. Det mest sannolika var att den ramlat ur min ficka när jag klivit i eller ur Ninnas bil och som ni kanske minns så snöade det kraftigt i onsdags så att åka tillbaka och börja leta på parkeringen vid Enköpings station kändes lönlöst. Jag fick helt enkelt låna Ninnas bil och köra hem för att senare i veckan återvända med den andra nyckeln och byta tillbaka. Det kändes som ett väldigt slöseri med både tid, pengar och miljö, men vad gör man…Väl hemma på onsdagskvällen slog feber och halsont till och torsdagen tillbringades under täcket i soffan. Vilken tur att vi har en fantastisk mamma som ställer upp och tar butiken både under Formex och förkylning.

Tankningspaus på väg från tåget. Jag valde att sitta kvar i bilen…

Nu är jag frisk och ordningen är som sagt återställd, så nu ser jag fram emot en vecka med vanliga rutiner och en vardag som rullar på någorlunda som den ska. Hoppas jag får gott om tid att sticka, för det är så mycket roligt vi vill göra nu. Jag håller på med traktortröjan och Ninna har börjat sticka på den hästtröja som majoriteten av våra Facebook- och Instagram-följare tyckte vi skulle sticka. Den andra tröjan, med katter på, blir säkert också uppstickad framöver, för vi är som sagt väldigt förtjusta i båda två.

Nej nu ska jag se om jag kan överraska mig själv med lite andra gardiner i köket också. 

/Emma

Lämna ett svar