Måsten och Borden

Jag är en vän av att-göra-listor. Jag tycker det är praktiskt att ha allt på en lista som jag kan fylla på och förhoppningsvis kryssa av vart eftersom. Tyvärr fungerar jag så att ju mer jag har att göra och ju stressigare det är, desto sämre blir jag på att skriva upp saker. Jag tror liksom att när hjärnan går på högvarv så har jag också kapacitet att komma ihåg att jag ska boka om den där tandläkartiden eller ringa bilverkstaden eller vad det nu är som ska göras. Eftersom det nu liksom inte fungerar så, så är det ju definitivt då jag borde skriva listor.

Vissa tycker att sådana att-göra-listor bidrar till känslan att aldrig bli klar. Stryker man en sak dyker det raskt upp två nya, garanterat! Jag har funderat lite på det där och kommit på något som fungerar för mig. Jag sorterar saker i Måsten och Borden. Jag borde ta hand om stryktvätten, men det är ju faktiskt inget måste. Jag måste däremot se till att ha min presentation klar till på fredag om jag ska hålla den då. Ja, ni förstår tanken. Det är faktiskt väldigt skönt att ha en prioriterad hög med aktiviteter att ta tag i istället för…bara en hög.

På måste-listan just nu ligger bland annat att göra klart det jag ska färdigställa till julskyltningen. Det är bara två veckor kvar till skyltsöndagen i Sala (Hjälp vad tiden går fort!) . Dessutom måste jag och Emma prata ihop oss om lite praktiska detaljer inför skyltfönstertävlingen. Det är ju dock roliga saker så det är bara att ta tag i .

Det finns en barnslig tillfredsställelse i att kunna kryssa av sak efter sak på listan.

Stryktvätten däremot, den får nog vackert fortsätta vänta. Den ligger bra där den ligger. Dessutom kan det vara rätt kul att hitta plagg som man glömt bort att man äger överhuvudtaget. Ett billigt sätt att uppdatera garderoben emellanåt. 😄

Lämna ett svar