Hektisk vecka goes bananas!

Jag skrev senast (klicka här för att läsa) att vi haft en hektisk vecka, med mycket leveranser och kunder som kom samtidigt och det tog flera dagar innan ordningen började bli återställd. Den här veckan klår den veckan flera gånger om, men mest för att förra gången var det roliga saker, för att få varor och att det kommer kunder är ju trevligt, även om det blev mycket på en gång. Den här veckan har det varit trubbel!

Det började egentligen förra helgen då Olyckan var framme och Ninnas son råkade skära sig i ett par fingrar på sin födelsedag så det blev akuten, stygn och omläggning. Han fixade det galant och frågade till och med läkaren: “Skulle man kunna få lite broderi på fingrarna, typ korstygn?”. 😄 Tur i oturen att det är skollov så han slapp bandagekrångel i skolan, för vissa saker blir onekligen svårare med handen i vila.

Allt åter till det normala ända tills i tisdags, då kassan efter 3-4 kunder plötsligt hängde sig. Rejält! I vanliga fall brukar det räcka med en omstart eller att ringa supporten och att de går in via sin dator och trollar lite med nån inställning, men den här gången funkade inget. Därmed funkade heller inte kortläsaren, och jag fick skriva alla kvitton för hand. “Vilken tur att det regnar, för då brukar det vara lugnt med kunder, de kommer ju alltid dagen efter istället” tänkte jag i min enfald – för kunder kom det! Och kassan fortsatte strejka. Hela tiden väntade jag på att supporten skulle ringa och meddela om de skulle kunna lösa problemet eller om de skulle behöva skicka en tekniker. Därför svarade jag ivrigt när telefonen ringde på eftermiddagen, men istället för supporten var det min sambo som meddelade att han inte kunde hämta på dagis för han hade kört en borr i handleden och var på väg till akuten! Då började det bli lite för mycket, faktiskt.

Sambon blev kvar på lasarettet för operation, en liten bit av borren hade nämligen fastnat i skelettet och det är ju varken skönt eller nyttigt. Eftersom det finns risk för att det följt med onyttigheter med borren blev det några påsar antibiotika också, så på eftermiddagen dagen efter fick han åka hem. Då hade jag redan hunnit få ut en tekniker som börjat fixa med kassaregistret. Det var ingen enkel nöt att knäcka och det slutade med att han fick byta hårddisken. När allt var igång igen blev det förstås lite följdproblem, men lagom till stickcaféet på kvällen rullade det på som det skulle. Då, när jag kunde slappna av, kände jag hur slut jag var så då lämnade jag, på Ninnas förslag, henne själv med damerna och åkte hem.

Men det har inte bara varit strul. Jag har gjort färdigt ett par sockor i egen design till julskyltningen. Nästa vecka ska vi fotografera dem och lite annat vi gjort, och mönstret kommer att börja säljas på skyltsöndagen den 2:a december. Håll utkik efter bilder framöver. Nu har torsdagen och fredagen löpt på utan problem, så nu tar vi ledigt över allhelgonahelgen och kopplar av samt firar min sons födelsedag, helst utan sjukhusbesök.

/Emma, samt medförfattare Ninna med son

Ps. Av hänsyn till känsliga läsare visar vi inga bilder på skadorna, men vi kan lugna alla med att ingen av killarna som “arbetat på egen hand” kommer få några bestående men.

Lämna ett svar