Beskrivning på reflexmössa

Hej i novemberrusket. Är det nåt vi säljer mycket av så här års så är det reflexgarn, och det gläder oss på flera vis. Självklart vill vi sälja mycket, annars går det ju inte att ha en butik, men vissa saker säljer vi lite extra gärna. Reflexgarn är en sån sak. Visserligen är inte reflexgarnerna klassificerade som t ex en reflexväst är och ska inte ses som en ersättning, men att byta en helsvart mössa mot en med reflextråd i är alla gånger en bra idé! Barnkläder brukar vara strösslade med reflexer lite överallt medans en damjacka oftast inte har tillstymmelse till synbarhet i mörkret, så tänk om mössan är det som gör att man syns i tid!

Ninna med en mössa i svart reflexgarn, fotad med blixt för att visa på effekten. I vanligt dagsljus är mössan svart.

Vi har tre sorters reflexgarn och det vi säljer mest av är den tunnare varianten, Reflex från Vikinggarn. Det stickas med stickor 3,5 mm vilket många tycker är en bra grovlek. Mössor är i särklass det vanligaste plagget som stickas av reflexgarn så vi gjorde en beskrivning till en enkel slätstickad mössa med en smal resårkant. Dessutom har vi tagit hem några storlekar rundstickor som är 50 cm långa, vilket är en suverän längd till mössor.

Men glöm inte att även om mössor är bra så är det bästa att ha mycket reflex, så komplettera gärna med en reflexväst. Tänk också på att lågt placerade reflexer fångar upp billysen bättre, så en klassisk reflex på snöre i fickan eller på väskan, reflexer runt stövelskaftet eller reflexvantar är en god idé, då alla dessa även rör sig mer än en mössa och därmed uppfattas tidigare av bilister. Men under alla omständigheter så är den bästa reflexen den som används!

Beskrivning hittar ni här: Mössa i Viking Reflex

Hoppas vi ses!

/Emma

Lämna ett svar