Lördag på en onsdag

Idag har jag haft lördag. Vi turas om att jobba på lördagar och den som jobbar lördag har istället ledigt på onsdagen och denna vecka var det min tur att vara ledig mitt i veckan. Först hade jag högtflygande planer om att putsa fönster och städa förråd, men sedan kom jag på bättre tankar och promenerade med barnen till skolan på morgonen och lämnade dem där. Precis bredvid skolan ligger en skog med trattkantareller i och där fortsatte jag min morgonpromenad. Inte bara för kantarellerna faktiskt utan även för att få röra på kroppen och rensa huvudet. Det är få saker som är så vilsamt som att gå i skogen, utan hörlurar och i mitt eget tempo. Jag njöt av höstfärgerna och solstrålarna. Och av trattkantarellerna så klart. Sedan lovade jag raskt bort dem eftersom 3/4 av familjen inte äter svamp så går det inte åt så mycket här hemma.

Morgon i skogsspåret.
Det börjar finnas gott om trattisar nu,
Det finns även gott om icke ätlig men dock vacker svamp…

Väl hemma igen satte jag mig med lite administration. Sådant är skönt att beta av när man är ensam och kan fokusera på samma sak en längre stund.

Efter lunch blev det en utflykt till skolan igen då jag lovat dottern att hälsa på i hennes klass en stund. Det är alltid roligt att få vara med och se och höra vad de gör på lektionerna.

När båda barnen hade kommit hem från skola och aktiviteter så satte vi igång ett redigt kanelbullsbak. Jag hade faktiskt inte en tanke på att det är kanelbullens dag imorgon, men det var ju väldigt passande.

Det blev måååånga bullar. Och goda blev de! Nu klarar vi morgondagen. 😉

Efter kvällsmat och nattning har jag jobbat lite med “bakom kulissen”-jobb rörande bloggen. Sådant som måste göras och som gärna tar lite tid.

Så har en hel “ledig” dag gått. (Det blev ju en del jobb ändå, men det var ju självvalt). Inte en maska har jag stickat, men det hoppas jag ta igen imorgon!

/Ninna

Lämna ett svar