Världens bästa sockbeskrivning

Det finns massor av grovlekar på garn och det finns därför en uppsjö av sockbeskrivningar. Om man alltid stickar samma modell på socka så lär man sig ju principen till slut men man vill ända kanske ha en beskrivning för att se de där siffrorna. “Hur många maskor var det nu man skulle lägga upp? När ska jag börja minska för tårna?” och liknande frågor dyker ofta upp och då ska man leta efter en beskrivning som passar garnet och sen kolla bland storlekarna och kanske ringa in sin storlek på alla ställen där det är olika siffror för varje storlek. Jag tyckte det var för krångligt och om nöden är uppfinningarnas moder så är latheten uppfinningarnas fader, så jag gjorde en kombi-beskrivning. De vanligaste grovlekarna på garn och de vanligaste storlekarna finns med. Inget letande bland siffror när man väl hittat sin storlek. Okej, på ett ställe blev det så, men annars är det fritt från 11(12)13(14)15 m/cm/varv i själva stickbeskrivningen. Ni behöver inte vara lika exalterade som jag är, det är helt okej att inte bli det över en sockbeskrivning, men själv kommer jag alltid att använda den här beskrivningen när jag ska göra vanliga sockor framöver. Hoppas ni också uppskattar den! Beskrivningen hittar ni här:

Sockbeskrivning i alla garner

/Emma

Ett svar på “Världens bästa sockbeskrivning“

  1. Så jättefinurligt!

Lämna ett svar