Beskrivning på den lilla lila

För ett par veckor sedan skyltade Ninna om ena fönstret som nu går i lila toner. Där finns även en sjal jag stickat i tre trådar av det supertunna garnet Merino 30/2 från Karen Noe. Det är alldeles för tunt för att sticka med en tråd, men två eller tre trådar blir lagom och då kan man komponera alla möjliga nyanser genom att blanda olika färger. Jag valde ljusblå, ljusrosa och vit för att få en vacker lila nyans. Garnet sträcker sig så långt att jag gav upp tanken på att sticka tills det tog slut, när jag var nöjd (läs: tröttnade och hade tidsbrist) så vägde sjalen 55 g. Garnet hade alltså räckt till nästan två sjalar till, eller till en större sjal. Vill man inte sticka med tre trådar kan man sticka med en “normaltunn” kvalitet lagom för stickor 3 mm, t ex Sandnes Alpakka Silke, Svarta Fårets Soft Lama Fine eller Hjertegarns Lana Cotton.

Sjalen är ganska enkel, man stickar uppifrån nacken och ökar på 4 ställen, i mitten ökas inget utan där är hålvarven bara för syns skull. När själva sjalen är klar stickas volangkanten genom att öka en massa här och där innan man maskar av. Det är alltså inga sömmar eller upplockade maskor.

Beskrivningen hittar ni här: Liten sjal med volangkant

Hoppas ni gillar den!

/Emma

Lämna ett svar