Lördagskrångel

I lördags var det en sådan där dag när tekniken och jag inte kom helt överens. När jag och min 9-åring kom till butiken (det är roligt att vara med mamma på jobbet emellanåt) så fanns det inget internet. Utan internet fungerar varken kassan eller kortterminalen. Jag startade om routern som snällt hoppade igång igen. Det gjorde däremot inte kortterminalen så jag fick ringa den supporten och även kassasupporten. Det löste sig med god hjälp och dagen tuffade på.

Framåt 13-tiden blinkade plötsligt alla lampor till i butiken. Åska i antågande tänkte jag och kastade en blick på routern. Inget internet… Denna gång hjälpte det inte att starta om. Internet var och förblev borta. Det mullrade lite på avstånd och var kolsvart ute. Efter att ha ringt supporten igen så var det bara att dra ur alla sladdar överallt när jag åkte hem. Jag var orolig över att själva routern skulle ha gått sönder så att det inte skulle fungera att starta upp nu på morgonen. Mitt humör var av förklarliga skäl alltså inte strålande. Jag var rätt sammanbiten skulle man kunna säga. På väg till bilen hör jag plötsligt dottern sjunga för sig själv en av Ronnie Erikssons grupp Euskefeurats gamla klassiker och kan inte annat än att börja storskratta:

“Det är lika bra att sluta drömma, det går åt helvete i alla fall. För om man drömmer om Paris hamnar man på något vis lik förbannat i Hudiksvall.”

Det visade sig att det var störningar på nätet i lördags på grund av ett strömavbrott någonstans. I morse var jag här tidigt. Internet funkar, kortläsaren funkar, kassan funkar. Jag hoppas på en bra måndag!

/Ninna

Lämna ett svar