Barnens rum

Vi har ett par pågående projekt hemma, nämligen att fixa i ordning barnens rum. Inte så att vi renoverar, det får vänta. Eller ja, sonens rum blev renoverat för ett par år sen, men det var ju för att han bor i en skrubb/kattvind som behövde riktiga väggar med isolering och sånt, men de andra rummen får vänta med målning och tapeter och sånt. Däremot kan man ju göra mycket utan att ändra väggar och golv och fokus ligger på att få bra möblering med mycket förvaring för alla miljoner saker, samt ett helhetsintryck som gör det till ett rum att trivas i och inte bara ett pryllager med en säng i. Hittills har vi fixat äldsta dotterns rum nästan klart och håller på med sonens rum. Deras stora jobb har varit att rensa bort majoriteten av alla saker som inte används och de har varit jätteduktiga. I början var allting “bra att ha” men efter ett tag började de spara bara det de verkligen använder och resten har fått gå i en loppis-/gebortkasse eller i den något större svarta påsen. De har verkligen rensat massor och jag är så stolt över att de sett behovet av att minska på prylarna för att lyckas få ordning. Sen har de fått välja hur de vill ha på rummet, både möblering och tema/färgskala.

Dottern valde att inreda med svart, lila och detaljer i guldfärg. Svart hylla och svart skrivbord inhandlades, en lila matta som mormor och morfar haft under soffbordet men skulle byta ut blev perfekt på golvet och den mysiga Emman som hon fått av Eva-Lis blev rätt med en lila filt över sig. Lägg sen till lite tavlor, skrivbordshylla mm som hon fick när hon fyllde så börjar det närma sig. Av bonusfarmor hade hon blivit lovad gardiner i present och veckan hittade hon så de gardiner hon ville ha. Slutligen ska hon få en stickad puff i Zpagetti, lila förstås.

En bit på väg. Återstår lite upplockning, gardiner och en sittpuff.
Förhoppningen är att vi slipper den här synen framöver…
Stickad puff på gång.

Sonen är alltid full av idéer, vissa mer genomförbara än andra, och han ville ha “sommar-året-om” på sitt rum, med palmer, sand mm. Att bygga en palm inne i hans skrubb till rum kändes inte aktuellt, särskilt inte med en låda sand runtikring (men katten skulle gilla det😝) Däremot kan man få sommar-och söderhavsö-feeling ändå om man har lite fantasi. Jag är som jag kanske nämnt totalt inkompetent med krukväxter, även om jag gärna försöker, men palmer, aloe vera och liknande är ju inte lika krävande som pelargoner så jag tror på att ställa dit lite sånt i krukor. Sen vill han gärna ha en rottingfåtölj och kuddar med palmer på. Jag har även hittat sängkläder, filtar, tavlor, ljuslyktor, gardiner och allt möjligt med palmer och andra blad på, så han har valt rätt år för sitt tema i alla fall. Nu får han inte allt det där, men det blir ju lätt att hitta på presenter när det närmar sig födelsedag sen. Om han vill så får han också en stickad puff, fast den tror jag att jag gör av många små Zpagetti i olika färger och mönster, för att få en mer djungelliknande effekt.

Så här såg rummet ut när vi flyttade in. Visst kallas det förbättringspotential?
Så här ser det ut idag, efter urplockning men före nya grejer.
Det här skulle kunna bli en läcker puff.

Självklart kommer det bilder på både rummen och puffarna när de är klara, men så länge kan ni få en bild på en puff som faktiskt är färdig, nämligen den vi brukar skylta med ibland.

Rätstickad puff går supersnabbt på stickor 12-15 mm, om man inte lägger undan arbetet efter en kväll för att sen glömma bort det i några veckor…

Sen återstår bara minsta dotterns rum, men det får nog faktiskt vänta ett tag till.

/Emma

Lämna ett svar