Vad händer i butiken egentligen?

Då var det söndagskväll. I fredags var det midsommarafton och förhoppningsvis hade alla en lugn och skön sådan. Det hade vi, men i lördags morse var lugnet slut för då satte vi igång på allvar med årets inventering! Det tar tid och det kräver en pigg hjärna, men vi har roligt under tiden! Dels är det inte så ofta vi jobbar samtidigt i butiken och dels hinner vi ju prata, skratta och lyssna på musik samtidigt som vi räknar pärlgarnsdockor och Tildanystan. Många timmar har det blivit i helgen, men det har varit väl investerade timmar. Det är en ynnest att få jobba med någon som är en lika stor garnnörd som en själv och som dessutom är ens syster! 🤗

På tal om garn. Som du har sett om du varit in i butiken den senaste tiden så har vi möblerat om en del och rear även ut ett antal olika garnkvaliteter. Vi har fått frågan om vi ska sluta sälja garn. Det ska vi absolut inte! Däremot har vi valt att fronta vårt övriga sortiment mer för att många fortfarande inte vet att vi har mer än bara garn. Det ommöbleringen innebär i praktiken att syntet- och effektgarn har fått maka ihop sig något och flytta till utrymmet bredvid dörren. På så vis kommer tygerna närmare sybehören (känns mer logiskt) och inredning/presentartiklar får två hyllor bredvid varandra istället för att stå väldigt komprimerat och lite “gömt bakom dörren” som det gjorde tidigare. Garnerna har alltså fortfarande med god marginal det största utrymmet men det är inte lika utspritt längre. Pärlgarnet får flytta tillbaka på lagret igen, men det ska inte utgå. Broderier och tillbehör till det ska få en egen hylla på samma vägg som förut. Broderiväv och beslag och liknande fortsätter vi med som innan så inga större förändringar sker på så vis.

Vad gäller komprimeringen av syntetgarnerna så är det inte särskilt dramatiskt. Nåt garn har fått ett fack mindre, två nästan lika garner har ersatts av ett nytt, vissa väldigt säsongsbetonade garner får bo på lagret/i förrådet under lågsäsong osv.

Men vi rear ju bort massa garner?
Javisst, det brukar vi alltid göra sommar och vinter. Vi pusslar och trixar med det utrymme vi har till vårt förfogande, men om vi ska kunna ta hem nåt nytt måste vi göra sig av med nåt gammalt, så är det bara.
De garner som utgår ur vårt sortiment är följande:
-Baby från Svarta Fåret och Junior från Järbo- ersätts med Bravo Baby Smiles 185 från Schachenmayr som nyligen flyttat in i syntethyllan.
-Matilda från Svarta Fåret- utgår ur deras sortiment- ingen exakt ersättare men det finns bomullsgarn i ungefär samma grovlek.
-Basic från Hjertegarn, har samma grovlek som Pallas från TeeTee och Mellanraggi från Järbo som vi redan har i sortimentet. Det känns onödigt med så många liknande.
-Touch från Sirdar- har haft sina glansdagar, men ett nytt läckert pälsigt garn kommer i höst!
-Creative Melange Glitz– har också blivit en hyllvärmare, även om vi tycker mycket om det.
-Tilda Bamboo från Svarta Fåret- har samma grovlek som vanliga Tilda och det nya Tilda Cotton Eco som gjort att försäljningen av Tilda Bamboo minskat. Vi har även Blend Bamboo som är samma grovlek och också är bomull/bambu men med mer bambu.
Enstaka färger av garner vi har kvar kan säljas ut för att de utgått eller säljer dåligt.
Helt enkelt-om ett garn säljer markant sämre än andra så kan vi inte ha det kvar då det tar platsen för ett nytt spännande garn. Om ett garn säljer bra tar vi inte bort det innan vi hittat en bra ersättare. Om ett populärt garn utgår hos leverantören finns det inte mycket för oss att göra mer än att leta liknande garn.
Nya garner är på ingång både bland ullgarner och effektgarner men det blir först framåt augusti-september.
Så det finns ingen anledning till oro, vi heter Garner Å Sånt och vi säljer både Garner och ”Å Sånt”.
/Emma och Ninna

Lämna ett svar