Beskrivning på virkade fruktpåsar

Vi har ju lovat lite mer beskrivningar på bloggen och vi tyckte att vår mammas virkade fruktpåsar passar bra. Hon vill gärna göra själv det som andra tar för självklart att köpa, oavsett om det handlar om majonnäs, glass eller påsar att köpa frukt i. Därför bestämde hon sig för att virka en påse och det blev snart massor av påsar i olika storlekar och färger som hon ger till vänner och bekanta (perfekt gåbort-present). De kan användas till mycket, både frukt och grönt, svamp, garnnystan, badleksaker, att samla alla andra påsar i eller vad man nu behöver en nätpåse till. Dessutom virkade hon en likadan påse i minimodell att stoppa en av de nya lavendeltvålarna i för att kunna hänga i garderoben eller linneskåpet. Samma princip men tunnare garn och virknål och färre antal maskor.

Påsar i fyra olika storlekar för att passa till olika saker.

En del kanske tycker att det är dumt med virkade påsar, de väger ju mer än plastpåsar och då får man betala mer för frukten. Nu tror ju jag att de fåtal grammen inte blir många ören, men man kan väl väga äpplena först och stoppa dem i påsen sen om man oroar sig för det. Själv tycker jag att det är helt rätt ställe att plastbanta på, för de där fruktpåsarna är väl de man oftast ser flyga omkring i naturen? Matkassarna i plast brukar ju i alla fall gå åt som soppåsar men de där små duger inte till så mycket mer efter att man har burit hem frukten, så bara man är duktig nog att komma ihåg att ta med sig sina virkade påsar tror att jag det är ett utmärkt alternativ till plasten. Dessutom är de ju mycket trevligare!

Beskrivningen hittar ni här: Fruktpåse

Lycka till!

/Emma

2 svar till “Beskrivning på virkade fruktpåsar“

 1. Hej! Vet att det var ett tag sen det här skrevs men jag hittade det nu och vill gärna virka fruktpåsar. Dock får jag inte riktigt till det när jag ska virka botten.
  Först virkar jag fyra lm och sen en fm i nästa båge.
  Sen ska jag virka nio lm och vända. Hoppa över de fyra tidigare lm och gör en fm i nästa båge.
  Sen problemet: gör som ovan varvet ut tills du har 10 bågar. Det här förstår jag inte. Om jag gör exakt som det står, 4 lm, 1 fm, 9 lm, vänd och en fm så blir det en cirkel och det tror jag är fel. Så vad är det jag ska upprepa och hur ska det se ut?

  Jag är antagligen lite korkad men jag fattar inte riktigt 🙄
  //Jenny

 2. Mamma Mu skriver: Svara

  Hej! Det verkar som du har gjort rätt. När du virkar tillbaka och virkar en fm runt ”cirkeln” kommer det att se annorlunda ut. Hör av dig och tala om hur det gick. /Kerstin

Lämna ett svar