Inköpsmässa

I helgen var Emma och jag i Göteborg på inköpsmässa för garnhandlare. Ca 30 leverantörer visade sitt utbud i montrarna och nästan 150 garnbutiker besökte mässan. Alltid lika intressant att gå runt och kika hos både nuvarande och potentiella nya leverantörer.

Vi åker tåg ner till Göteborg och efter ett antal år vet vi nu att tåget brukar vara/bli försenat när vi ska ut och fara. Därför åkte vi redan på fredag eftermiddag istället för lördag morgon som vi tidigare gjort. Denna gång klarade vi oss med 10 min försening så det verkar ju vara en bra taktik. 😊

På rull mot Göteborg.

Tågresan brukar ägnas åt att göra upp en strategi för hur vi ska lägga upp vårt mässbesök. Vi skriver ner en plan…som vi sedan lägger i väskan och kör på känn när vi väl är på plats. Fast denna gång höll vi oss faktiskt hyfsat till planen. Vi kan när vi vill tydligen .

Väl framme i Göteborg hade vi ju ingen brådska eftersom mässan inte började förrän på lördagsmorgonen. Vi strosade runt en sväng i Nordstan, åt sushi och handlade med oss lite kvällsfika.

I väntan på sushin.

När vi kände oss färdiga i Nordstan tog vi bussen ut till Hotel Arken. Hotellet är toppen. Nackdelen är att det ligger lite off om man som vi kommer med tåget. Buss funkar som sagt, men bara på vardagar.

När vi checkat in på vårt rum så tillbringades resten av kvällen halvliggande på sängen med ett glas vin, en bit brownie och tv:n på i bakgrunden. Sämre kan man ha det. Planen var att somna tidigt för att vara pigga och raska när mässan började. Det gick däremot sådär. Men tanken var god!

Schysst tavla ovanför sängen. Inte ofta man sover vid ett lavendelfält.

Efter en stärkande hotellfrukost på lördagen så satte vi igång. Nuvarande och nya (!) leverantörer besöktes. Garn och andra produkter undersöktes och katalogerna travades på varandra i påsarna. Lite fika och lunch hann vi också med.

Funderarpaus i orangeriet.
Koncentrerad på lunchtallriken.

Eftermiddagen fortlöpte på samma sätt. Fast vi var på plats i god tid hann vi såklart inte färdigt innan mässdelen stängde för dagen. Tur att det fanns lite tid för det på söndagen också.

Efter att ha pustat ut och svidat om gick vi ner till middagen som är en rasande trevlig tillställning . Som alltid bestämmer vi att vi ska vara duktiga på att fota och som alltid glömmer vi bort det. Detta är min enda bild från middagen.

Inte onykter. Bara mitt i en blinkning.

Under middagen var det dragning på ett lotteri. Vi brukar inte vinna, men nu minsann! Vi vann Kinna Textils pris vilket var en stor lykta. Passar ju perfekt då någon helt fräckt travade iväg med vår lykta utanför butiken förra vintern. Det är svårt det där med mitt och ditt ibland.

Resten av kvällen ägnades åt social samvaro med kollegor i branschen. Den som tror att garntanter är stillsamma typer misstar sig. Vi skrattade så tårarna rann! Bildbevis saknas dock.

Så även från frukosten på söndagen som vi ägnade åt intressanta diskussioner rörande företagsamhet tillsammans med Åsa Bautovic (Bautawitch), hennes man och två trevliga damer från Nässjö.

Efter att ha checkat ut och kört ett sista varv på mässan åkte vi mot stationen igen.

På väg hemåt
Med lyktan i högsta hugg.

Tågresan hem var mycket produktiv! Nu har vi fyllt på med både kort- och långsiktiga planer. Dessutom hann vi se att nu är vårbruket igång. Det finns hopp om sommar!

/Ninna

Lämna ett svar