Reflexgarn och annat i november

Oj vad det var länge sen nu! Det har kommit så mycket annat emellan att bloggen halkat ner på prio-listan – och så måste det få vara ibland. Bloggen ska ju aldrig vara viktigare än de saker vi skriver om.
Under tiden vi inte skrivit här har vi hunnit med lite höstlovsresor med familjerna, födelsedagar med tillhörande kalas, skyttetävling, sjukdomar, mycket med våra andra jobb och framförallt har det varit full fart med julskyltningsförberedelserna och i butiken. Just nu är det tveklöst reflexgarn som är storsäljaren. Det är egentligen ingen nyhet, vi har haft sånt garn de senaste två vintrarna, men tack vare en tv-reklam från ett försäkringsbolag som har reflexgarn så har folk som tidigare inte sett sånt fått upp ögonen för det. Förra säsongen hade vi tre olika sorter, men vi sålde ut ett av märkena tidigare i höst för vi trodde den stora ruschen hade lagt sig efter nyhetens behag och att vi mest skulle kompletteringssälja lite till de som gjort tidigare och ville ha garn till nån mössa till. Tänk så fel vi hade! Av det tunnare garnet, lagom till st 4,5-5 mm, har vi sålt slut på flera färger flera gånger och leverantören har slut på grått och svart med beräknad leverans runt nyår! Det bekräftar bara det vi redan vet; att reflexgarn säljer bra i hela landet. Och att garn säljer bra är ju bra för oss, men att det är just reflexgarn gör oss ännu gladare. Tänk vad bra med en mössa eller halsduk som ser ut som vanligt på dagen men räddar liv i mörkret. Nu är det ju på sin plats att påpeka att reflexgarnet inte har en skyddsklass som t ex en reflexväst och därför inte bör användas istället för reflexer, men eftersom merparten av den vuxna befolkningen inte använder reflex när de går i stan så är allt som syns ett bra alternativ!

Reflexgarn fotograferat vanlig samt med blixt.

Även andra reflexvaror säljer bra i november, och det är väl egentligen inte så konstigt? Det bli ju så obönhörligt mörkt på kvällen, särkilt när det är mulet så inget ljus tränger igenom, så när man märker hur dåligt man ser folk så börjar man kanske tänka över sin egen synlighet.

Samma här, fotografering med blixt visar ganska bra hur mycket det reflekterar.

Men nu har det kommit lite snö och plötsligt blev världen lite ljusare. Tänk vad det lilla gör stor skillnad både för hur ljust vi upplever att det är, men också för våra humör. Allt känns renare när allehanda skavanker döljs för en tid.

Nu ser vi fram emot julskyltningen med julbelysningen över gatorna, glögg och pepparkakor lite varstans och folk som går runt och kollar i fönstren. Hoppas vi får vinterväder då med!

/Emma

Lämna ett svar