På ull-utflykt

Eftersom jag också var ledig idag och mamma stod i butiken med den äran så inleddes min lördag med en lång och skön frukost med familjen, sedan bar det av till Målhammar och Gula Stallet för klippning av mitt fadderfår Dagmar!

Som jag nämnt tidigare så jobbar jag även som konsult inom IT-branchen. När jag avslutade ett tidigare uppdrag fick jag ett fadderfår i present av mina kära kollegor på uppdraget. Jag hade aldrig hört talas om det tidigare, men det var ett mycket fiffigt upplägg måste jag säga.

Det kostar 500 kr och då får man som fårfadder ett fadderbevis med foto, hälsa på sin tacka vid tre tillfällen under året (i år var det i februari, i maj när alla lamm är födda och nu i oktober då vi också får vara med när “våra” får klipps och får behålla ullen! Man får även rabatt på köttlåda under hösten om man vill.

Gula Stallet Butik och Café ligger i Målhammar mellan Västerås och Enköping och drivs av Åsa och Janne. Och deras tik Ojja, icke att förglömma. ☺ Förutom får och hund har de även hästar, höns och kaniner. Omgivningarna vid Målhammar gård är fantastiskt vackra och trädgården inbjuder till att strosa runt i.

Janne, som är fårklippare, visade och berättade hur man på bästa sätt håller ett får vid klippning, hur man verkar fårens klövar, hur olika fårens ull kan se ut m.m. Åsa hjälpte oss att plocka ut den finaste ullen och ge tips på vad man kan göra med den. Nu har vi ett par kassar i garaget. Det återstår bara att se vad vi hittat på med den. 😉 (Det kommer snart att komma ett inlägg här på bloggen om ull som material dessutom).

Det härligaste med dagens besök var dock att den tidigare får-rädda dottern efter att ha lyssnat på och kollat in Åsa och Janne plötsligt kände sig trygg att hänga i fårstallet med ca 80-100 får.

Skulle du vara sugen att besöka Gula Stallet Butik och Café så är det bäst att kolla in deras hemsida här för aktuella öppettider.

Eftermiddagen tillbringades i skogen här hemmavid. Ett par av våra gudbarn kom på besök med sina föräldrar och en tur i skogen med picknick och svampplockning kan ju liksom inte bli fel!

Svampspaning pågår.
En del av skörden.
En far och en son i vacker kvällssol.
Guddotter i motljus.

En skön lördag har det varit. Vad har du gjort i helgen?

/Ninna

Lämna ett svar