Företagande, tjejkväll m.m.

Att driva garnbutiken tillsammans med Emma är fantastiskt roligt och tur är väl det. Precis som alla andra egenföretagare är det svårt att “stänga av” och ta ledigt. Idéer måste tas omhand på en gång och de dyker upp när som helst på dygnet. 😊

En kväll i veckan stod jag och pratade idéer med Cia som driver företaget Sala Laser. Hon laserskär i läder, plexiglas och allt annat möjligt och omöjligt. Det är hon som gör våra snygga lädermärken med logga som sitter på våra egna tygkassar. Vi hade en så intressant diskussion att jag missade stängningsdags och hade öppet en halvtimme extra. Sånt som händer.  😊

Cia fotar våra stämplade papperskassar med garnbudskap.

I onsdags var det stickcafé i butiken kl 18-21 precis som sista onsdagen varje månad. Vi brukar vara där både Emma och jag, men denna gång var jag inte med eftersom jag skulle stå i butiken under Salas tjejkväll på torsdagen. Nu är det ju så att jag även jobbar som konsult inom IT-branchen när jag inte jobbar med Garner Å Sånt och ibland krockar det. I torsdags förmiddag behövde jag både stå i butiken och befinna mig på ett jobbmöte i Stockholm. Tack och lov har vi ju en mamma som ofta kan ställa upp när det behövs, som i torsdags. Alltså tillbringade jag förmiddagen i Stockholm, åkte med kollegorna till Västerås och körde sedan till butiken. Tjejkvällen började kl 18 och vilken tjejkväll! Jag önskade att jag var en bläckfisk med åtta armar så jag kunde serva alla på en gång och våra goodiebags till kunderna  hade strykande åtgång.

Både Emma och mamma var redo att rycka ut och hjälpa till, men mamma hade redan bestämt sig för att komma ner en sväng så hon kom. Vilken kväll det blev! När jag kom hem närmare halv elva var jag trött, glad och fortfarande uppe varv.

Fredagen ägnades åt konsultande och idag har jag varit “ledig”. Emma och jag har bara pratats vid två gånger och jag har jobbat med det vi ska ha i skylten på skyltsöndagen, men lite annat har också hunnits med. I närheten av byn där vi bor finns ett par gamla vattenfyllda stenbrott och dit blev det en utflykt med familjen.

Före
Efter

Nu ska jag handarbeta en liten stund innan det är dags att sova. Glöm inte att ställa om klockan i natt..

/Ninna

Lämna ett svar