Släktfest och fiske

Igår hade vi släktfest för pappas sida av familjen. En tradition som farmor och farfar startade för många många år sedan. De finns ju inte med oss längre, men är högst närvarande i minnet på dessa träffar. Lite extra igår då vår bror fixat tipspromenad med frågor uteslutande om farmor och farfar. Jag fick höra många anekdoter och lärde känna dem ännu lite bättre.

På släktträffarna firar vi dem som fyller jämnt under året och i år är det bland annat min tur. Jag blev uppvaktad med ett fantastiskt set med ring och örhängen som min duktiga och kreativa kusinfru/silversmed Annsofie tillverkat. Jag har flera uppsättningar som jag köpt av henne och jag blev jätteglad för detta tillskott till samlingen. Kika gärna in på hennes sida och titta på allt fint! www.silverbyantoncic.se

Den vänstra ringen fick jag.
Örhänget kan man använda med “plattan” framför, bakom eller utan. Tre i ett! 😊

Dagen har till del ägnats åt att lägga sista handen vid tygpåsarna som ska vara vinster på skyttetävlingar nästa helg. (Läs mer här). Nu är de färdiga och levererade!

Dottern blev inspirerad och lärde sig använda symaskinen. Tre gosedjurskuddar och ett hårband blev dagens skörd. Hon har både klippt, nålat, sytt ihop och zickzackat. Bara kuddfyllningen kvar.

På eftermiddagen tog vi med fika och åkte ut till en brygga vid Mälaren och fiskade, sonen med kompis, dottern och jag. Eller barnen fiskade och jag trasslade ut linor, fäste drag, duckade för vilda kast och hejade på. Dagens skörd blev sjögräs, bottennapp, en båtlina och min tröjärm. Barnen var nöjda i alla fall och det var ju tanken. Själv tyckte jag det var lite väl blåsigt för att anses som njutbart.

Nu ska jag sticka några varv på ett hemligt projekt till vårt höstfönster i butiken. I mitten av nästa vecka är tanken att det ska vara klart.

/Ninna

 

Ett svar på “Släktfest och fiske“

  1. Ann Stephenson skriver: Svara

    Kul läsning, Ninna! En JÄTTETREVLIG släktträff, där jag känner mig så välkommen!
    Kram
    Ann

Lämna ett svar